Olivier adviseert en begeleidt bedrijven over alle aspecten in verband met individuele en collectieve arbeidsrelaties. Hij heeft een sterke expertise in materies als ontslag, reorganisatieprojecten, collectief overleg, rechten en plichten van personeelsafgevaardigden, sociale verkiezingen, stakingen, uitzendarbeid, managementovereenkomsten, deeleconomie ("Gig economy"). Hij is ook een ervaren pleiter voor de Belgische arbeidsrechtbanken en arbeidshoven.

Olivier is een frequent spreker op seminaries en workshops over deze onderwerpen. Hij publiceert hierover ook geregeld bijdragen in juridische tijdschriften en boeken. Hij is onder andere co-auteur van het jaarlijks "Praktijkboek Ontslag" en het vierjaarlijkse boek "Rechtspraakoverzicht sociale verkiezingen". Hij is lid van de redactieraad van het vaktijdschrift "Oriëntatie".

Olivier wordt aanbevolen in de "Who's Who Legal" 2017 editie, met de volgende vermelding: "a leading expert on dismissals, reorganisations and collective bargaining, and is recognised as a market leader". Olivier behoort tot de 26 Belgische experten op vlak van Labour, Employment & Benefits Law die opgelijst zijn in Who's Who Legal: Labour & Employment 2017. In 2018 wordt hij als volgt vermeld: "Olivier Wouters is a market authority on collective bargaining, company reorganisation and dismissals and is frequently instructed for his expertise in such matters. He wins plaudits as a "very helpful counsel who is always making himself available at short notice and has a very good knowledge of how our company works"." In 2019 vermeldt de gids het volgende "Olivier Wouters is a pre-eminent figure in the Belgian market which received praise for his wealth of experience on employee dismissals and collective-bargaining agreements". In de Who's Who Legal 2021, wordt hij aanbevolen als volgt: "Olivier Wouters is a "highly capable" lawyer, renowned for being "very solutions driven and an excellent communicator." In de 2019 editie van Legal 500 EMEA wordt hij vermeld als "Key name in the group". 

Hij studeerde af als Licentiaat in de rechten aan de K.U.Leuven in 1998, na zijn Kandidatuurstudies te hebben voltooid aan de Facultés Notre-Dame de la Paix in Namen. In 1999 behaalde hij een speciale licentie sociaal recht aan de Université libre de Bruxelles.

Olivier startte in 1999 zijn carrière als advocaat bij Claeys & Engels en werd in 2009 vennoot. Sinds 1 januari 2015 bekleedt hij ook de functie van Managing Partner van ons kantoor.