Olivier adviseert en begeleidt bedrijven over alle aspecten in verband met individuele en collectieve arbeidsrelaties. Hij heeft een sterke expertise op het vlak van individueel en collectief ontslag, reorganisatieprojecten, fusies en overnames, veranderingstrajecten en strategische interne communicatie in dit kader, harmonisatieprojecten, sociaal overleg, onderhandelingen met de vakbonden, rechten en plichten van personeelsafgevaardigden, sociale verkiezingen, stakingen, managementovereenkomsten, platformeconomie (“Gig economy”). Olivier is ook een ervaren pleiter voor de Belgische arbeidsrechtbanken en arbeidshoven.

Olivier is een frequent spreker op seminaries, webinars en workshops over deze onderwerpen. Hij verzorgt ook regelmatig bij onze cliënten in-house trainingen voor het management. Olivier publiceert hierover geregeld bijdragen in juridische tijdschriften en boeken. Hij is onder andere co-auteur van het jaarlijks "Praktijkboek Ontslag" en het vierjaarlijkse boek "Rechtspraakoverzicht sociale verkiezingen". Hij is hoofdredacteur van de redactieraad van het vaktijdschrift "Oriëntatie". Olivier is ook lid van de Brusselse Vereniging Sociaal Recht.

Olivier wordt in de Who's Who Legal 2021 aanbevolen als volgt: "Olivier Wouters is a "highly capable" lawyer, renowned for being "very solutions driven and an excellent communicator." In de 2022 editie van de gids, vermeldt Who’s Who Legal Olivier als volgt: “Olivier Wouters is widely recognised as a leading practitioner and specialises in restructuring and dismissals.”. In de 2022 editie van Legal 500 EMEA vermeldt deze gids over Olivier: "Our collaboration with Olivier Wouters is excellent, his flexible approach and outstanding legal knowledge is combined with a practical and down to earth mind, that keeps track on the day to day HR practice.” Olivier werd in 2024 vermeld als Thomson Reuters Stand-out Lawyer.

Olivier studeerde af als Licentiaat in de rechten aan de K.U.Leuven in 1998, na zijn Kandidatuurstudies te hebben voltooid aan de Université de Namur (Facultés Notre-Dame de la Paix). In 1999 behaalde hij een speciale licentie sociaal recht aan de Université libre de Bruxelles (ULB).

Olivier startte in 1999 zijn carrière als advocaat aan de balie van Brussel bij Claeys & Engels en werd in 2009 vennoot. Olivier bekleedt ook de functie van Managing Partner van ons kantoor.