Our mission

Our mission is to provide employers in the private and public sector at regional, national and international level pragmatic, fast and efficient legal services related to Human Resources Management and Human Capital, with an experienced team of specialised attorneys and other legal experts, creating in-depth external client partnerships.

In doing so, Claeys & Engels offers its people a stimulating and inclusive learning and growth environment, respecting each other's talents, diversity and complementarity.

Advocaten & HR: hoe bouwen we aan een sterke basis?

Transparante communicatie, betrokkenheid en betekenisvol werk zijn slechts enkele topics die tijdens het debat van de Orde van Vlaamse Balies (OVB) aan bod kwamen op maandag 20 november 2023. Keynote-spreker Professor Stijn Baert en de panelleden, waaronder onze Managing Partner Olivier Wouters, identificeerden de uitdagingen op vlak van HR en reikten oplossingen aan om een solide basis te leggen voor advocatenkantoren en hun medewerkers. 

Ons profiel

Bij Claeys & Engels bieden we een volledig juridisch dienstenpakket aan in alle materies die betrekking hebben op human resources.

We willen ons onderscheiden in de manier van samenwerken met onze cliënten en in het behalen van resultaten die van tel zijn voor onze cliënt.

Elke vraag wordt behandeld door een gespecialiseerd team van advocaten dat zowel in adviesverlening als in procedure onderlegd is.

Daarnaast staan onze advocaten ter beschikking om samen met jou interne reglementen en gedragslijnen die kaderen binnen jouw human-resourcesbeleid op te stellen en te implementeren.

Ons kantoor is het eerste gespecialiseerde advocatenkantoor dat zowel aan een nationaal als internationaal cliënteel een full service aanbiedt in alle materies die verband houden met het menselijke kapitaal. Gelet op de groeiende internationalisering van de economie werkt Claeys & Engels actief mee aan een gespecialiseerde internationale alliantie, Ius Laboris.

Ons Service Commitment

UW PERSPECTIEF + ONZE AANPAK = ECHTE RESULTATEN

Eerst luisteren

Human resources kent geen kleine problemen. Elke beslissing die je neemt, groot of klein, kan een significante impact hebben op uw bedrijf. Het opbouwen van een hecht en open partnership met onze cliënten helpt ons om jouw reële behoeften beter te begrijpen. Door eerst te luisteren, kunnen we je een oplossing aanbieden op maat.

We hebben een lange en succesvolle geschiedenis in het samenwerken met cliënten in België en in het buitenland. We realiseren ons dat elk van hen zijn eigen specifieke HR-uitdagingen heeft en dat een uniforme aanpak niet werkt in HR. 

Onze aanvullende diensten voor cliënten

We willen onze cliënten op de hoogte houden van de juridische ontwikkelingen die verband houden met HR en bieden gratis update-diensten aan.

Onze Geschiedenis

Claeys & Engels werd opgericht op 1 januari 2001 door Thierry Claeys & Chris Engels.

Het kantoor is gegroeid van rond de 40 naar meer dan 85 advocaten. Van bij het begin hadden we kantoren in Brussel, Antwerpen, Luik en Kortrijk. We openden een bijkomend kantoor in Gent in 2002 en in Hasselt in 2007.

Van bij de aanvang lag de focus bij Claeys & Engels op het aanbieden van juridische HR-diensten, een gebied waarbinnen het kantoor snel erkend marktleider in België werd.

We kijken zelfzeker naar de toekomst van onze juridische HR-praktijk. Het managen van mensen en werkkrachten is kritiek voor het succes van bedrijven in de wereldeconomie. Tegelijkertijd wordt arbeidsrecht steeds complexer. Met onze collectieve, gespecialiseerde kennis kunnen we bijdragen aan het succes van jouw bedrijf.

Waarborgen & verzekeringen

Informatie aangaande onze verzekeraars.

Privacy en informatieveiligheid

In 2020 behaalden we het ISO 27001:2017 certificaat waarmee we willen bewijzen dat informatieveiligheid niet enkel op papier belangrijk is voor ons maar dat we dit ook hebben laten nagaan door een onafhankelijke auditor.

We behaalden ook het ISO 27701:2019 certificaat. Voor het kantoor is het belangrijk om ervoor te zorgen dat onze interne procedures voldoende garanties bieden zodat we veilig omgaan met persoonsgegevens.

Beleid omtrent het melden van inbreuken

Claeys & Engels wil in haar activiteiten integer en ethisch handelen en wil er daarom voor zorgen dat haar staff-leden, advocaten en andere zelfstandige medewerkers de mogelijkheid hebben om binnen Claeys & Engels vastgestelde of vermoede inbreuken op de meest serene en vertrouwelijke manier te kunnen melden.