Ester adviseert nationale en internationale cliënten met betrekking tot verschillende facetten van het individueel en collectief arbeidsrecht. Daarnaast staat ze geregeld cliënten bij in verband met diverse aspecten van internationale tewerkstelling met inbegrip van arbeidsmigratie (gecombineerde vergunningen, visa en verblijf van buitenlandse werknemers) en gelijktijdige tewerkstelling in meerdere landen.

Ester werkt bovendien regelmatig samen met andere leden van het Ius Laboris netwerk op grensoverschrijdende projecten en vragen. In 2022 werkte zij gedurende drie maanden in Parijs bij het advocatenkantoor Capstan, de Franse partner van Claeys & Engels binnen de internationale alliantie Ius Laboris.

Ester spreekt regelmatig op interne en externe seminaries en is auteur van diverse publicaties. Zo is zij co-auteur van het boek “Arbeidsmigratie in België: tewerkstelling buitenlandse werknemers” en heeft zij reeds verscheidene artikels geschreven over telewerk in het buitenland en de arbeidsdeal (waaronder in Oriëntatie).

Ester behaalde in 2016 haar Master in de Rechten aan de Katholieke Universiteit van Leuven met onderscheiding. In 2017 behaalde ze een LLM International Business Law van de Katholieke Universiteit te Lyon en een LLM Corporate and Finance Law van Widener University, School of Law, beide met grootste onderscheiding. Ester is sinds september 2017 verbonden aan de Nederlandstalige Orde van advocaten van de Balie van Brussel en ging in september 2019 aan de slag bij Claeys & Engels.