Newsflashes

Onze cliënten ontvangen op regelmatige basis newsflashes. Deze newsflashes geven beknopte en praktische informatie over relevante actuele ontwikkelingen die een impact hebben op HR en loon (nieuwe wetten, decreten, cao's, administratieve standpunten, rechtspraak, enz.). We sturen gemiddeld vijf newsflashes per maand. De bedoeling van deze newsflashes is dat ze informatief en to the point zijn, in plaats van een juridische analyse te geven.

Newsletters

Ieder jaar sturen we drie tot vier newsletters om een uitgebreider overzicht en meer gedetailleerde informatie te geven, vaak over nieuwe wetgeving. Ook een totaalbeeld van enkele van onze praktijkgebieden kan aan bod komen (bijv. belastingen, pensioenen, grensoverschrijdende tewerkstelling, enz.).

Seminaries

We organiseren elk jaar een vijftal seminaries over interessante actuele onderwerpen. Het eerste seminarie van het jaar wordt gehouden eind januari, begin februari. In dit seminarie belichten we de belangrijkste nieuwe tendenzen.

De seminaries worden doorgaans zowel in het Nederlands als in het Frans georganiseerd in ons auditorium in Brussel. Regelmatig organiseren we ook seminaries op andere locaties (zoals Antwerpen, Luik en Gent).

Workshops

We organiseren ook workshops voor beperktere groepen over thema's die hoofdzakelijk interessant zijn voor specialisten, zoals internationale tewerkstelling/globale mobiliteit en pensioenfondsen.

Teleconferenties en webconferenties

In geval van een nieuwe relevante HR-topic, zoals een wetsontwerp dat wordt gestemd in het parlement, organiseren we teleconferenties van ongeveer één uur om de mogelijke ontwikkelingen te bespreken en vragen te beantwoorden.

Basisopleiding

Voor onze beste cliënten organiseren we elk jaar vier gratis dagsessies waarin een opleiding wordt gegeven over de basisprincipes van onze praktijk: de basisbeginselen van het arbeidsrecht, de basisbeginselen inzake loon & andere voordelen, de basisbeginselen van aanvullende pensioenen en pensioenfondsen, en de basisbeginselen van internationale tewerkstelling/globale mobiliteit. Deze opleidingen zijn vooral bedoeld voor de leden van jouw HR-team met minder ervaring in de juridische aspecten van HR. Als jouw onderneming geïnteresseerd zou zijn om deel te nemen aan deze seminaries, neem dan gerust contact met ons op via seminars@claeysengels.be.

Op verzoek en onder te bespreken voorwaarden en omstandigheden geven we eveneens opleidingen op maat bij onze cliënten ter plaatse. 

Summer Refresh

Elk jaar organiseren we een gratis dagseminarie in het begin en aan het einde van de zomer met een update over een praktische topic. Tijdens dit seminarie geven we een volledig overzicht over wat er zich de laatste jaren op een bepaald vlak heeft voorgedaan in de praktijk.