Simon adviseert en begeleidt cliënten in de verschillende juridische aspecten van internationale tewerkstelling (detacheringen, gelijktijdige tewerkstelling, digital nomads, etc.) met inbegrip van arbeidsmigratie, arbeidsrecht en sociale zekerheid. Simon werkt regelmatig nauw samen met andere leden van Ius Laboris op grensoverschrijdende projecten en vragen. Daarnaast geeft Simon advies in uiteenlopende dagdagelijkse nationale HR-aangelegenheden en algemene arbeidsrechtelijke issues en dan vooral op vlak van arbeidsduur en contigent workforce.

Simon levert regelmatig bijdrages in juridische tijdschriften en diverse HR magazines en spreekt van tijd tot tijd op interne en externe seminaries. 

Simon behaalde in 2015 zijn diploma master in de rechten aan de Universiteit van Gent (UG) en nam in het kader van deze master deel aan de Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot. In 2016 behaalde hij eveneens een Franstalige master na master in het sociaal recht aan de Universiteit van Brussel (ULB). Hij is lid van de Brusselse balie sinds 2016 en ging datzelfde jaar aan de slag bij Claeys & Engels.