Sylvie is een erkende specialiste in belasting- en compensatiepraktijken in de breedste zin van het woord en is verantwoordelijk voor de Compensation & Benefits -praktijk bij Claeys & Engels. Zij adviseert nationale en internationale cliënten over hun verloningsbeleid (total reward, flexibele verloningsplannen, incentive-plannen, voordelen van alle aard, sociale voordelen, kosten eigen aan de werkgever, pensioenen, vrijstelling van doorstorting van bedrijfsvoorheffing, etc.). Sylvie werkt samen met bedrijven, zowel vanuit een strategisch standpunt als in een volledige praktische uitvoering van hun Compensation & Benefits -beleid, dankzij alle bij Claeys & Engels vertegenwoordigde rechtstakken op het gebied van Human Resources.

Sylvie heeft ook uitgebreide ervaring op het gebied van internationale mobiliteit (salary-splits, detacheringen, transfers, korte zakenreizen, gelijktijdige tewerkstelling, specifieke fiscale regimes). Zij staat cliënten bij in het beheer van hun expatriëringsbeleid en zorgt er samen met hen voor dat de fiscale en parafiscale gevolgen van hun mobiliteitsprogramma's in overeenstemming zijn met de wetgeving (individuele belastingaangiftes, loonadministratie,…).

Sylvie behaalde het diploma van Licentiaat in Commerciële en Financiële Wetenschappen (ICHEC Brussels Management School) en voltooide haar fiscale opleiding aan de VLEKHO Business School. Ze is ook een gecertificeerd belastingsadviseur bij ITAA.

Ze begon haar carrière in 1997 bij PwC, waar ze zich specialiseerde in alle aspecten van Human Resources-fiscaliteit voor bedrijven.

Als vaste spreker op interne en externe seminaries publiceert ze ook regelmatig artikels over belastingszaken in diverse kranten. Zij is de auteur van « La mobilité internationale – principes et aspects pratiques » (Editions Larcier) en is co-auteur van "L'impôt des Personnes Physiques" (Précis de la Faculté de Droit de l'Université catholique de Louvain).

Ze doceert ook fiscaliteit aan de École Supérieure des Sciences Fiscales (ICHEC Brussels Management School) en aan de Solvay Business School.