Luc adviseert cliënten dagelijks op het vlak van de werking van ondernemingsorganen (delegatie van bevoegdheid, organisatie van beslissingsstructuren, statuut en functie, corporate governance, vennootschapsrecht). Hij stelt een veelheid aan contracten op (management, mandaat, consultant, dienstverlening) en staat cliënten bij tijdens het onderhandelen van die contracten. Luc beschikt eveneens over een uitgebreide ervaring in het voeren van juridische procedures bij commerciële conflicten, dossiers betreffende bestuurdersaansprakelijkheid of ook bij conflicten tussen vennoten.

Het economisch strafrecht en de behandeling van conflicten waarbij de onderneming geconfronteerd wordt met gevallen van fraude, maken deel uit van zijn favoriete onderwerpen. Bovendien adviseert Luc ondernemingen zeer regelmatig bij arbeidsongevallen of in geval van controles op vlak van veiligheid en gezondheid op het werk.

Hij is regelmatig spreker op interne en externe seminaries en heeft ook verschillende juridische artikels gepubliceerd. Hij is medeauteur van het werk “Manuel de la continuité des entreprises et de la faillite”. Luc geeft daarenboven ook les aan de rechtsfaculteit van de Universiteit van Luik.

In 1989 behaalde hij zijn rechtendiploma aan de Universiteit van Luik. In 2001 was hij stichtend lid van Claeys & Engels. Hij is lid van de balies van Luik en Brussel.

(btw-nummer: BE 0477.297.408).