Amaury werkt als advocaat bij Claeys & Engels sinds 2015 en is actief in verschillende takken van het sociaal recht. Hij adviseert Belgische en internationale ondernemingen en overheden over alle aspecten van het individueel en collectief arbeidsrecht en geeft juridisch en strategisch advies. Hij pleit regelmatig voor de arbeidsrechtbanken en -hoven (zowel in individuele als collectieve geschillen).

Amaury heeft een bijzondere interesse voor GDPR, privacy en discriminatie en is lid van de Privacy en Discriminatie Expert Groep binnen ons kantoor. Ook adviseert hij onze cliënten over onder andere de volgende materies: de relatie met vakbonden binnen ondernemingen, arbeidsovereenkomsten, schijnzelfstandigheid, sociale verkiezingen, stakingen, beschermde werknemers, oneerlijke concurrentie, verboden terbeschikkingstelling van personeel, sociale inspecties en herstructureringen.

Amaury wordt vaak gedetacheerd bij ondernemingen om ondersteuning te bieden aan HR-teams en zich toe te leggen op HR-kwesties.

Amaury is ook assistent arbeidsrecht aan de universiteit van Saint-Louis en lid van CEPRI (Brussel).

Hij is lid van de Orde van Franstalige Advocaten bij de Balie van Brussel sinds september 2014.

Amaury behaalde zijn bachelor rechten aan de universiteit van Saint-Louis (2010). Zijn master rechten – met een specialisatie in het vennootschapsrecht – behaalde hij aan de universiteit van Louvain-la-Neuve, waarvan hij vijf maanden aan de Université Panthéon-Assas Paris II doorbracht (2012). Amaury behaalde bovendien een master na master in internationaal en Europees recht aan de Université de Genève en Boston University (2014).

(btw-nummer: BE 0553.992.041)