Goed opgeleide hiërarchische lijn is sleutel voor een beter welzijnsbeleid

Terug
Goed opgeleide hiërarchische lijn is sleutel voor een beter welzijnsbeleid
Categories
Newsflash
Onderwerpen
Veiligheid en gezondheid
Datum:
27 Apr 2018

De Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) organiseert ieder jaar op 28 april de Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk. Deze dag staat in het teken van de vele ernstige arbeidsongevallen die dagelijks gebeuren. Wij willen deze Wereld Veiligheidsdag aangrijpen om ook uw aandacht te vragen voor de veiligheidscultuur binnen uw onderneming.

Iedere onderneming is anders en kampt met specifieke risico’s, die een eigen aanpak en eigen procedures impliceren. Wat wél gelijk is voor élke werkgever, is dat een welzijnsbeleid pas kan slagen indien de hiërarchische lijn binnen de onderneming behoorlijk is opgeleid en vertrouwd is met de cruciale rol die zij moeten vervullen.

Zorgt uw onderneming voor een passende opleiding voor de hiërarchische lijn omtrent hun rol en verantwoordelijkheid in het kader van het welzijnsbeleid?

Indien (nog) niet, is het zeker aangewezen om hiervoor initiatief te nemen. Immers, indien de leden van uw hiërarchische lijn niet vertrouwd zijn met hun specifieke rol en taken, kan er geen sprake zijn van een adequaat welzijnsbeleid, wat een verhoogd risico inhoudt op arbeidsongevallen.

Interesse voor een degelijke opleiding ‘op maat’ van uw onderneming? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij hebben jaren ervaring in deze materie en zorgen ervoor dat de principes op een praktische manier worden toegelicht aan de hand van een reële case.

> Actiepunt

Neem vrijblijvend contact op voor meer info indien u een praktische opleiding wenst van uw hiërarchische lijn m.b.t. hun rol in het kader van de welzijnswetgeving.