#ZigZagHR Brainpickings: In het hoofd van Olivier Wouters: Sociale Verkiezingen

Terug
Categories
News
Onderwerpen
Sociale verkiezingen
Datum:
15 Sep 2020

Door:
Olivier Wouters

#ZigZagHR Brainpickings is een reeks podcasts/vodcasts waarbij Lesley Arens een gesprek voert met iemand die actief is in de uitgebreide wereld van HR. Lesley legt elke maand ook één van onze advocaten op de rooster voor een opfrissing van een juridisch topic. Want als HR-professional ben je ook best beslagen in sociale wetgeving en arbeidsrecht.

Deze maand kroop zij in het hoofd van onze Managing Partner, Olivier Wouters en hadden zij een gesprek over de sociale verkiezingen.

Elke vier jaar hebben in de Belgische ondernemingen de sociale verkiezingen plaats. Deze verkiezingen worden georganiseerd om (nieuwe) vertegenwoordigers van de werknemers aan te duiden in de inspraakorganen van de ondernemingen, met name de Ondernemingsraad en het Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk. In 2020 zouden de sociale verkiezingen plaatsvinden tussen 11 en 24 mei maar dat werd onmogelijk gemaakt door COVID-19. Intussen werd wettelijk vastgelegd dat de verkiezingen zullen doorgaan in de periode van 16 tot en met 29 november 2020.

In deze podcast krijg je tips waar je moet op letten en hoe je tot een optimaal kwalitatief sociaal overleg kan komen:

Luister hier via Spotify

Bekijk hier via YouTube