Podcasts
Pensions

#ZigZagHR Brainpickings is een reeks podcasts waarbij Lesley Arens een gesprek voert met iemand die actief is in de uitgebreide wereld van HR. Deze maand kroop zij in het hoofd van onze counsel Elise Laeremans en hadden zij een gesprek over de transparantiewet en aanvullende pensioenen.

Er beweegt het een en ander op aanvullend pensioenvlak. Recent werd een nieuwe Transparantiewet gepubliceerd die de beheerslast voor pensioeninstellingen vermindert en die de communicatie aan de aangeslotenen over hun aanvullend pensioen hervormt en dit zowel op het ogenblik van als tijdens de aansluiting, bij uittreding en bij uitbetaling. Deze gewijzigde regels zijn van praktisch belang voor alle pensioenplannen (zowel groepsverzekeringen als pensioenfondsen). Zij gelden zowel voor werknemers als voor zelfstandigen en treden over de komende jaren gefaseerd in werking.

Daarnaast zijn er de voorstellen inzake fiscale hervorming van aanvullende pensioenen van Minister Van Peteghem (aanpassing 80%-grens) en Minister Lalieux (verhoogde belasting op bepaalde (hoge) pensioenkapitalen).

Wat moet jij daar als HR professional over weten? We nodigen je graag uit om deze podcast te kijken of te beluisteren om hierover meer te weten komen.

Veel plezier!