Webinar van Claeys & Engels en CRANIUM - Aandacht voor privacy en security is geen grap!

Back

Webinar van Claeys & Engels en CRANIUM - Aandacht voor privacy en security is geen grap!

Start date:
10 Jun 2020
Start time:
10:00
End date:
10 Jun 2020
End time:
12:00
Location:
Webinar , Webinar

Informatie

De laatste maanden komen meer en meer security problematieken naar boven. Maar ook op Privacyvlak staat het zeker niet stil.

Hoe belangrijk zijn data nu echt en wat zijn de aandachtspunten voor een data gedreven samenleving? Zijn bedrijven voorbereid?  
We geven tips en tricks en gaan samen op zoek naar enkele uitdagingen die we misschien vandaag al kunnen tackelen.

Tijdens dit Seminarie staan Claeys & Engels, CRANIUM en enkele toonaangevende bedrijven stil bij diverse aandachtspunten van vandaag en morgen. Wat alvast duidelijk is…ondanks 1 april, aandacht voor privacy en security is niet om mee te lachen.

Een blik op wat je tijdens dit seminarie mag verwachten:

  • Sinds de GDPR wordt steeds meer aandacht besteed aan privacy op de werkvloer. De Europese toezichthoudende autoriteiten hebben al in diverse landen sancties opgelegd aan werkgevers. Het Europese Hof van Justitie legde de krijtlijnen bovendien nog eens vast in het arrest Lopez Ribaldo. Inger Verhelst van Claeys & Engels gidst je door de recentste evoluties en geeft praktische richtlijnen mee.
  • Begin dit jaar heeft het directiecomité van de gegevensbeschermingsautoriteit het strategisch plan en het beheersplan voorgesteld, daaronder begrepen de jaarlijkse prioriteiten van de GBA. Het directiecomité heeft hierbij het advies gevraagd van de reflectieraad en het strategisch plan ter openbare raadpleging voorgelegd. Nu alles is afgerond zal David Stevens, voorzitter van de Gegevensbeschermingsautoriteit, tijdens ons seminarie het strategisch plan toelichten alsook de visie en missie van de GBA.
  • De laatste maanden zijn cyberincidenten dagelijks nieuws. De Proeftuin Cybersecurity volgt dit op de voet en geeft bedrijven en sectoren adviezen. Ze geven tijdens deze sessie inzichten in de lessons learned en geven to-the-point tips.
  • Jouw vingerafdruk op uw e-ID, betalen met je handpalm, je irisscan of je vingerafdruk om het bedrijfsgebouw binnen te komen, wifi-tracking,… CRANIUM gaat dieper in op de dagdagelijkse nieuwe technologieën die vandaag veelvuldig worden gebruikt. Kunnen we Biometrie, AI, IoT, zomaar gaan gebruiken? Welke privacy en security spelregels spelen hier? Bavo Van den Heuvel geeft tekst en uitleg.

Gebundelde expertise CRANIUM en Claeys & Engels

Dit seminarie wordt je aangeboden door het data protection team van Claeys & Engels en CRANIUM, specialist in data management, privacy en security.

Waar en wanneer?

Woensdag 1 april 2020 - Nederlandstalige sessie

Van der Valk Hotel Mechelen

Rode-Kruisplein 1-4, 2800 Mechelen

Deelname aan het seminarie is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Gelieve enkel in te schrijven als u zeker aanwezig kan zijn. Bij verhindering vragen wij u om zeker tijdig te verwittigen.

Agenda

08u45-09u15:   onthaal met koffie en ontbijtkoek

09u15-10u10:   Claeys & Engels – Inger Verhelst

10u10-11u10:   Gegevensbeschermingsautoriteit – David Stevens

11u15-11u25:   pauze

11u25-11u55:   proeftuin Cybersecurity 

11u55-12u45:   CRANIUM – Bavo Van den Heuvel

12u45:              lunch

Speakers

Getting to the event