Chris Engels Afdrukken
Partner
Kantoor:
Brussel
Telefoon:
+32 2 761 47 12
Fax:
+32 2 761 46 77
E-mail:
chris.engels@claeysengels.be
Talen:
Nederlands - Frans - Engels
   Chris Engels
 
Curriculum vitae:

Chris Engels legt zich toe op het individuele en het collectieve arbeidsrecht, meer bepaald op het individuele en collectieve ontslagrecht. Hij is ook specialist inzake de problematiek van de overdracht van ondernemingen, outsourcing en het toepasselijke recht in een internationale context. Hij schreef een doctoraatsthesis over 'Het ondergeschikt verband naar Belgisch arbeidsrecht'. Op het vlak van het Europese recht schenkt Chris Engels ook een bijzondere aandacht aan de Europese ondernemingsraad. 

Chris Engels trad reeds op als expert voor de Europese Unie onder andere wat  betreft de Europese Ondernemingsraad en de Evolutie van het arbeidsrecht over de laatste 10 jaren. Naast deze instelling adviseerde hij ook reeds voor de Internationale Arbeidsorganisatie.

Chris Engels behaalde zijn diploma rechten aan de KU Leuven, waar hij tevens doctor in de rechten werd. Hij behaalde eveneens een Master of Laws diploma aan de University of California, Los Angeles, USA (UCLA). Chris Engels doceert thans aan de Rechtsfaculteit van de K.U.Leuven. Hij doceert het vak European and International Labour Law. Chris Engels publiceert veel op het gebied van het sociaal recht en neemt daaromtrent ook veel deel aan seminaries.